Pepernotenkoekjes met chocolade

DSC_0283-1
Zoals altijd wordt er door veel glutenvrije bloggers op de 15e van de maand een artikel gepost over een bepaald onderwerp van #wijbloggenglutenvrij. Deze maand gaat het over glutenvrij en het Sinterklaasfeest.


Eén keer per jaar maak ik glutenvrije pepernoten voor mezelf. Ook omdat de glutenvrije kant- en- klare varianten nogal aan de dure kant zijn. Wat ook een hele lekkere variant van pepernoten is: pepernotenkoekjes. Het zijn eigenlijk een soort xxl varianten van de normale pepernoot. Eentje die ongeveer 4 keer zo groot is en waar je dus ook 4 keer zoveel dus van mag snoepen 😉

Ik ben destijds op dit recept gekomen, omdat ik de pepernoten per ongeluk 4 keer zo groot maakte. Deze pepernoot smaakte zoals een normale pepernoot, maar ik vond de per toeval grotere pepernoten wel echt veel lekkerder! Zo kom je nog eens wat tegen, door in principe een bakfoutje!

50 gram wit gemengd bloem (bijvoorbeeld rijstmeel, maismeel en tapiocameel)
50 gram boekweitmeel (Ik heb deze bij de AH gekocht)
100 gram plantaardige margarine
150 gram donkerbruine basterd suiker
1 ei
1 TL bakpoeder
1 volle EL speculaaskruiden
1 zakje vanillesuiker
2 EL fiberhusk
2 zakjes chocolade glazuur

Alle droge ingrediënten allereerst door elkaar mengen. Hierna kunnen de donkerbruine basterd suiker, ei en margarine er ook in. Je kunt met de deeghaken kneden, maar het beste is toch om met je hand alles te kneden. Maak er een mooie bal van en zet deze een uurtje in de koelkast. Langer mag ook! Draai er vervolgens mooie balletjes van ongeveer 3 centimeter van en leg deze op het bakpapier van de bakplaat. De balletjes worden groter, zorg voor genoeg afstand tussen de pepernootkoekjes.
Verwarm oven voor op boven- onderhitte en zet deze op 170 graden. Zet de pepernootjes in de oven voor ongeveer 30 minuten.
De pepernoten worden pas hard als ze afgekoeld zijn.
Het chocolade glazuur eventjes in de waterkoker laten smelten en daarna in een bakje doen. Hierna kun je de pepernoten één voor één met een vork in de chocolade dompelen en op bakpapier terugleggen.

 

Wij bloggen glutenvrij: wie doet er deze maand mee?
Deze blogpost is een onderdeel van #wijbloggenglutenvrij. Wil je weten wat de anderen over dit onderwerp hebben geschreven? Klik op de onderstaande blogs om de artikelen te lezen.
glutenvrijkind.wordpress.com
storiesofacoeliac.nl
Metzondergluten.nl
glutenvrijemama.nl
pinkpequena.nl
glutenvrijeblog.nl
hetmeisjemetdevoedselallergie.nl
doemijglutenvrij.nl
ikbenglutenvrij.nl
glutenvrijkind.wordpress.com

2 reacties op ‘Pepernotenkoekjes met chocolade

Plaats een reactie