Wie ben ik?

DSC07020-2

Ik ben Anne van Bruggen, geboren op 24 maart 1992 in Venlo. Ik heb de chronische ziekte coeliakie (spreek uit: seuliakie), hierdoor moet ik mijn hele leven lang een strikt dieet volgen. Dus dit is niet voor eventjes tussendoor, maar echt voor altijd.

Sinds 27 september 2012 heb ik de diagnose coeliakie. Dit was wel even een omschakeling in mijn leven. Ik at graag brood, pasta en pizza’s. Alles wat met gluten te maken had. Ik houd ook van bakken en koken en probeer altijd de niet-glutenvrije eters in huis over te halen om glutenvrij brood, pizza of gebak te proeven.

Glutenvrij leven is geen pretje, ik doe het niet voor mijn plezier. Gluten kun je niet zien, maar soms voel ik ze wel. Dat laatste is vooral nadat ik iets met gluten heb gegeten. Gluten zitten in spelt, tarwe, gerst, rogge en kamut. Vaak zitten gluten ook in levensmiddelen verstopt. Bijvoorbeeld in sauzen, bier, ijs en snoepjes. Ongeveer 0,5% tot 1,5% van de mensen in Nederland hebben coeliakie, maar niet iedereen is gediagnosticeerd.

Deze blog gaat over mijn glutenvrije leven en waar ik dagelijks tegenaan loop. Ik ervaar vaak problemen in het dagelijkse leven, maar dat maakt mij nog niet zielig. Bij elke gelegenheid wordt mijn creativiteit weer op de proef gesteld. En hier laat ik op diverse manieren zien hoe ik creatief om ga met glutenvrij leven.

Mijn doel is door middel van mijn blog het glutenvrije leven als coeliaak bekender te maken en men inzicht te geven wat coeliakie in het dagelijks leven inhoudt.

Ik wens jullie veel leesplezier!

Groetjes,
Anne van Bruggen