Winterse linzensalade

img-20161031-wa0002

Laatst was mijn moeder een middagje op bezoek om heerlijk samen glutenvrij te gaan kokkerellen. Een van deze gerechtjes was deze overheerlijke linzensalade. 

Benodigdheden:
200 g rode of oranje linzen
2 stengels lenteuitjes
15 stengels peterselie
Gedroogde tomaatjes
Cranberry’s

Voor de dressing:
Olijfolie, mosterd, peper, zout

Werkwijze
De peterselie wassen, de peterselieblaadjes van de stengels plukken,  de peterselie snijden en in een saladekom doen.

De lenteuitjes in ringen snijden en in een vergiet doen. Hierna mogen de lenteuitjes, de gesneden gedroogde tomaatjes en peterselie in de kom en meng deze ingrediënten hierna door elkaar. Laat de cranberry’s ongeveer 5 minuten wellen voordat je deze ook in de saladekom doet.

De linzen kun je vervolgens 5-8 minuten lichtjes laten koken tot zij tussen beetgaar en zacht zijn.
Meng hierna alles door elkaar. Je kunt, als je dat lekker vindt, ook nog wat kleine stukjes fetakaas indoen.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s