Appelpannenkoeken met rozijnen

DSC_0144 - kopie (2)Sinds kort heeft Koopmans twee nieuwe glutenvrij producten in de schappen liggen. Het zelfrijzend amandelbakmeel en het pannenkoekenmeel. En deze twee producten zijn glutenvrij! De twee nieuwe producten zijn onder andere te koop bij de Jumbo en Albert Heijn.
Het glutenvrije pannenkoekenmeel kost €2,50 per pak en het glutenvrij zelfrijzend amandelbakmeel kost €3,99 per pak.

Benodigdheden
1/4 pak pannenkoekenmeel van Koopmans
200 ml melk
1 eieren
1 appeltje
Paar rozijntjes

Werkwijze
Schil de appels en snijd ze in halve dunne plakjes. Verwijder het klokhuis eerst. Maak het beslag dat beschreven staat op de verpakking, dus 800 ml melk en 3 eieren. Ik neem dus een kwart daarvan.

DSC_0143 (2)

Verhit wat boter in de pan en laat de appelpartjes in de boter even bakken. Strooi hier ook wat rozijnen overheen. Als je de appelpartjes en rozijnen goed hebt gebakken, kan het beslag er overheen worden gegoten. Doe vervolgens even een deksel op de pan en zet het vuur op een laag pitje. Nu kunnen de pannenkoeken rustig gaar worden zonder aan te branden. Als het beslag klaar is, kun je het mengsel met de appelpartjes (die nu aan 1 kant gaar is) omkeren zodat de andere kant ook gaar wordt.

DSC_0142 - kopie
De smaak van de pannenkoeken vind ik erg lekker. Mijn persoonlijke voorkeur gaat uit naar zelfgemaakte dunne pannenkoeken. In dit beslag zit waarschijnlijk wat bakpoeder, omdat de pannenkoeken lekker dik worden. De zoete smaak van de pannenkoek past ook zeer goed bij de smaak van de appeltjes en rozijnen. Per verpakking kun je ongeveer, afhankelijk van hoe groot je de pannenkoeken maakt, 15-20 pannenkoeken maken.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s