Hoe ziet mijn ontbijt er uit?

20150116_144949-1Zoals altijd wordt er door veel glutenvrije bloggers op de 15e van de maand een artikel gepost over een bepaald onderwerp van #wijbloggenglutenvrij. Deze maand gaat het over hoe het ontbijt er uitziet.
Sinds ik glutenvrij eet ben ik onder andere veel gevarieerder gaan ontbijten.

Ik ontbijt altijd graag uitgebreid en soms kom ik weleens bij afspraken te laat, omdat ik teveel van mijn ontbijt aan het genieten was.
Mijn ontbijt ziet er elke ochtend anders uit en door deze reden heb ik een top 5 samengesteld hoe mijn ontbijt er uitziet.

1. Schnittbrot van het merk Seitz
DSC_0026[1] DSC_0025[1]

 

 

 

 

 

 

Dit brood van Seitz met zonnebloempitten komt uit Duitsland, van de supermarkt Kaufland. Ik ben er al sinds het begin dat ik glutenvrij eet helemaal dol op. Als je het brood zonder het te toasten eet, is het jammer genoeg niet zo lekker. Het valt helaas nogal snel uit elkaar.
Eenmaal getoast is het brood, in combinatie met een lekker zachtgekookt eitje, echt heerlijk. Vooral als je het getoaste brood in reepjes snijdt en deze in het ei dipt.

2. Mijn zelfgemaakte no knead bread
Foto 01no knead bread

 

 

 

 

 

 

Het eerste brood dat ik zelf maakte (met wat hulp van mijn moeder) en dat me nog steeds lukt om te maken. Ik probeer zoveel mogelijk mijn eigen mixen van meel te gebruiken, zodat ik mijn eigen favoriete brood zelf creëer. Het recept vind je trouwens hier.
Het is geen luchtig brood, maar meer een stevig compact brood dat je het beste kunt vergelijken met een typisch Duits brood, zonder zuurdesem.
Dit brood eet ik graag in combinatie met alleen kaas of met de zelfgemaakte jam van mijn oma.

3. Yoghurt met fruit of havermout
Als ik de vorige avond iets teveel heb gegeten, eet ik graag verschillende soorten fruit samen met lekker yoghurt. Wat druiven, een lekkere mango, een peer en appel snijd ik in stukjes en meng ik dan graag met Griekse yoghurt. Ik heb dan gelijk mijn vitamientjes voor de rest van de dag binnen en het is niet al te zwaar op de maag.
Daarnaast eet ik, naast fruit, in yoghurt ook graag havermout*. Samen met noten en wat honing erdoorheen blijft het voor mij ook echt een favoriet.
(* Alleen met een gecertificeerd glutenvrij logo.)

4. Pancakes
pancakesPancakes maken, neemt wat meer tijd in beslag, waardoor ik dit juist in het weekend eet. Ik maak dit niet uit een pakje, maar heb zelf ontdekt wat de perfecte samenstelling van bloem, ei en melk is voor deze overheerlijke pancakes. Je proeft het verschil echt niet met glutenvolle pancakes!

5. Quinoa-ontbijt
Net als bij pancakes, vind ik quinoa* maken erg tijdrovend. Dit maak dan ook echt als ik tijd over heb in het weekend. Gelukkig is quinoa wel iets gezonder dan pancakes en waarschijnlijk ook het brood. Het is iedere keer erg verschillend hoe ik met quinoa ontbijt, maar meestal combineer ik dit met vers fruit en een beetje kaneel. Ik gebruik eigenlijk bijna dezelfde ingrediënten die ik in de yoghurt doe.
(* Alleen met een gecertificeerd logo.)

 

 

Wij bloggen glutenvrij: wie doet er deze maand mee?
Deze blogpost is een onderdeel van #wijbloggenglutenvrij. Wil je weten wat de anderen over dit onderwerp hebben geschreven? Klik op de onderstaande blogs om de artikelen te lezen.

Schrijfselsvanmij
Glutenvrije mama
Glutenfree Amsterdam
De Glutenvrije Man
MissGlutenvrij
Laurien is
Glutenvrij reizen
Ik ben glutenvrij
Home of Comfort
More than soup
Pinkpequena
Mijn serendipity
Glutenvrije Blog

6 reacties op ‘Hoe ziet mijn ontbijt er uit?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s