Vegetarische risotto met sperziebonen

DSC00851-1

Recepten die in mijn gedachten zitten en er ook in blijven. Dit is er een voorbeeld van… Ik moet blokken voor mijn studie, maar een recept hoef ik maar 1 keer door te lezen en ik onthoud het. Ging dat met studeren ook zo makkelijk…
Dit recept heb ik al meerdere malen in verschillende varianten gemaakt, maar ik vind het toch heel belangrijk en fijn dat ik mijn recepten met anderen kan delen, zodat ze er ook van kunnen genieten. Het is een basisrecept, waar je nog heel veel ingrediënten aan toe kunt voegen of weg kunt laten.

Benodigdheden
200 gram droge risotto
750 ml hete bouillon
100 ml droge witte wijn
300 gram bonen
250 gram champignons
1 grote ui
50 gram Parmezaanse kaas
Olijfolie

Werkwijze
Kook de bonen gaar en zorg ervoor dat ze nog een ‘bite’ hebben.
Begin daarna de uitjes in halve ringen en de champignons in plakjes te snijden en lichtjes aan te fruiten in de pan met wat olijfolie. Als de champignons en uitjes lekker aangefruit zijn, kun je de risotto een paar minuutjes mee laten bakken. Voeg daarna portiegewijs de hete bouillon aan de risotto toe. Dit kun je met een opscheplepel doen of per 100 ml. Blijf de risotto continu flink doorroeren, het kan weleens gebeuren dat de risotto af en toe aankoekt. Dan is het tijd om er bouillon toe te voegen. Je wacht met de volgende schep bouillon, totdat de vorige schep/portie in de risotto is getrokken. Roer hierna de wijn door de risotto.
Als een na laatste voeg je de bonen toe. Om de risotto af te maken, voeg je nog overheerlijke Parmezaanse kaas toe. De kaas en bonen nog even flink doorroeren totdat alles goed warm is.

En dan heb je een heerlijke risotto! Het is even oefenen, maar o zo lekker als je risotto eenmaal zelf kunt maken. Smakelijk!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s