Wat zit er in mijn vriezer?

20150815_102123[1]
Zoals altijd wordt er weer door veel glutenvrije bloggers op de 15e van de maand een artikel gepost over een bepaald onderwerp van #wijbloggenglutenvrij. Deze keer gaat het over wat je in de vriezer hebt zitten. Ik weet niet hoe het met jullie is, maar ik heb bijvoorbeeld sterk de neiging om aanbiedingen te gaan hamsteren.

Ik ben nu (bijna) helemaal klaar met verhuizen van een klein gehuchtje in noord-Limburg naar de ‘grote stad’ Tilburg. Nu is het zo dat ik op maximaal 10 minuten fietsafstand van het centrum woon: heel fijn! Ik vind het ongelooflijk, en ik moet er nog steeds aan wennen, dat ik nu 4 supermarkten in de buurt heb die binnen een fietsafstand van 2 minuten zitten. De Emté, Lidl, een kleine Albert Heijn en een Nettorama. Helaas heeft de Albert Heijn een zeer klein assortiment aan glutenvrije producten en ook geen glutenvrije diepvriesproducten. De Emté, Nettorama en Lidl hebben ook geen glutenvrij (diepvries) assortiment.

Aangezien ik net klaar ben met verhuizen, liggen mijn glutenvrije spulletjes nog in het huis van mijn ouders. Ik heb (nog) de luxe dat ik gebruik kan maken van twee diepvriezen, eentje in het huis in Limburg en eentje Brabant. Laat ik eerst eens beginnen met de vriezer van mijn oude woonlocatie.

Ik ben nogal verwend met de vriezer van mijn ouders, met 7 lades, waarvan ik er 2 in gebruik heb genomen. Alleen maar glutenvrije producten die ik nog altijd eens mee moet nemen naar Tilburg.
Glutenvrije vegetarische kroketten en bamischijven van de ‘glutenvrije super’ uit Eindhoven, taart van de glutenvrije markt, destijds in april in Veldhoven 2015, pizza’s en fish fingers van Schär, tot aan mijn zelfgemaakte glutenvrije ‘no knead bread’. En ik kan ze nu in Tilburg niet eten, ik baal enorm. Ik weet ook niet hoe ik die snacks moet bestellen, want ik ben er nog niet echt mee bezig geweest welke snackbars op de hoek liggen. Wel iets positiefs: De glutenvrije snackbar ‘Kom d’r in’ uit Gilze ligt nu op 15 kilometer afstand. Tijd om weer een keertje de fiets te pakken!!

In Tilburg heb ik wel iets minder plek helaas, voor twee personen 4 lades. Ik moet dus nodig wat glutenvrij voedsel gaan opeten, want de inhoud van de twee lades in mijn oude huis past echt op geen enkele manier in mijn koelkast-vriezercombinatie.

Ik weet niet of het nu aan mij ligt, maar sinds ik glutenvrij moet eten, ben ik veel meer gaan hamsteren. Zodra ik glutenvrije producten in de aanbieding zie, moet ik het gewoon kopen! Glutenvrije afgeprijsde producten van ‘De Tuinen’ en de afprijzingsbak van de ‘AH’ neem ik altijd graag mee. Totdat ik voor mijn vriezer sta en erachter kom dat ik een inschattingsfout heb gemaakt en mijn vriezer te klein is (of gewoon teveel gekocht heb).
0c5109f786cfc99cd6ca24de2acfd90c
De vriezer zit tot de nok toe vol met glutenvrije ‘koopjes’, restjes voedsel en heel erg veel Duits vlees van de vakantie (dat niet glutenvrij is).

Lade 1:
Deze lade ligt vooral vol met diepvriesgroenten zoals: doperwten, spinazie, restjes soep en ingevroren verse bieslook.
Lade 2:
Vlees, heel erg veel vlees. Mijn vriend is namelijk erg dol op Duits vlees… Deze lade ligt dan ook tjokvol.
Lade 3:
In lade 3 ligt vooral het glutenvolle brood. Helaas voor mij!
Lade 4:
Deze lade is van mij en blijft van mij! Geen glutenvol brood en geen vlees! Alleen maar glutenvrij brood en glutenvrije vissticks.

Al met al hoop ik binnenkort wel een iets meer ruimte in mijn vriezer te krijgen. Alles wat ik heb beschreven, hoort bij mijn glutenvrij leven. Maar er is ook nog een andere oplossing… Een tweede vriezer kopen! Of zou dat geen goed idee zijn? Wat zou jij doen?

Wij bloggen glutenvrij: wie doet er deze maand mee?
Deze blogpost is een onderdeel van #wijbloggenglutenvrij. Wil je weten wat de anderen over dit onderwerp hebben geschreven? Klik op de onderstaande blogs om de artikelen te lezen.

Schrijfselsvanmij
Stories of a Coeliac
Glutenvrijhoorterbij
De Glutenvrije Man
MissGlutenvrij
Laurien is
Emily glutenvrije kleuter
Glutenvrij reizen
Ik ben glutenvrij
Home of Comford
Pinkpequena
More than soup
Mijn serendipity
Altijd Glutenvrij
Glutenvrije mama

Een reactie op “Wat zit er in mijn vriezer?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s