’t Zusje Tapas restaurant (Tilburg)

med_060529_cr_s_2542_2

Sommige weten het al, maar ik ben in maart jarig geweest. Mijn vriend verraste mij door mij mee te nemen naar het tapasrestaurant ’t Zusje  in Tilburg.  Ik was al eens in Venray geweest en was al helemaal lyrisch geworden over het concept. Het restaurant ’t Zusje heeft ondertussen acht vestigingen in het zuiden van het land en je kunt voor een vast bedrag kleine tapasgerechtjes bestellen. Ik ga graag uit eten en heb hier goed gegeten, dus dan schrijf ik er ook een positief review over.

Het viel mij als eerste op dat de sfeer echt super gezellig is. Het was bij de reservering al goed doorgegeven dat ik glutenvrij moest eten, dus daar was ik blij mee. Vervolgens werden wij naar onze tafel begeleid en de serveerster legde het concept van ’t Zusje uit.

Even een korte uitleg over het concept van ’t Zusje:
Je krijgt 5 strookjes waar je uit 55-60 gerechtjes onbeperkt de hele avond kunt bestellen. Je mag per keer max. 2 gerechtjes per persoon bestellen. Deze strook lever je iedere keer weer in en onder je bord ligt een placemat met diezelfde gerechtjes. Ben je door die 5 strookjes heen, krijg je gewoon weer nieuwe. De gerechtjes zijn van zeer goede kwaliteit en er is voor ieder wat wils. Van een frietje mét, een heerlijke carpaccio of garnalen met knoflook.
Reserveer wel ruim van te voren, want het is bijna elke avond stampvol.

Sinds midden december 2014 zijn horecaondernemers verplicht om de 14 bekende allergenen te kunnen vermelden. Dit kan schriftelijk, mondeling of elektronisch.

Na de algemene uitleg over hoe het concept van ’t Zusje in elkaar zat, kreeg ik ook de allergenenkaart van de tapaskaart.

DSC_1145-1

Na ongeveer 10 minuutjes kreeg ik een glutenvrij broodje uit de oven. Aangezien ik de drie dipsausjes niet mocht die voor het brood bedoeld waren, kreeg ik olijfolie met zout. Ook erg lekker!

Ik was erg blij dat ze de allergenenkaart hadden, want dan kon ik precies zien wat ik niet en wel mocht eten. Als er bij een gerechtje brood zat, of een ander gluten houdend ingrediënt zat, lieten ze het weg. Je kon merken dat de kok echt verstand van had. Bij de strookjes die we inleverden, mocht ik een sterretje zetten bij het gerecht dat ik bestelde, waardoor de kok wist dat hij extra voorzichtig moest zijn met mijn gerecht.

Ik merkte wel dat bepaalde gerechtjes nog zeker aangepast moesten worden, omdat ze eigenlijk niet glutenvrij waren. Dit heb ik doorgeven aan de medewerkster en ze waren heel blij  dat ik het opgemerkt had. Als ik de volgende keer weer kom, ben ik benieuwd of het aangepast is…

Na 6 rondes zaten we hartstikke vol van dat lekkere eten. Onder andere: knoflookgamba’s, zalmdipper, geroosterde paprika’s en krabsalade. Als je glutenvrij moet eten, mag je ongeveer 3/4 van de kaart hebben.
Ik heb hier wederom heerlijk gegeten en ze doen echt hun uiterste best om rekening te houden met mijn glutenvrije dieet. Ze willen graag leren en staan open voor opmerkingen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s