Dagje Trier: cultuur en glutenvrij samen

In de artikelen over mijn vakantie in de Duitse Hunsrück kun je lezen dat er verschillende supermarkten zijn die een groot glutenvrij assortiment hebben. Ook ben ik in deze vakantie in Trier geweest, maar aangezien ik vaak in de Hunsrück ben en vanuit daar Trier bezoek, heb ik hier een apart blogbericht over Trier en enkele van zijn glutenvrije mogelijkheden.

DSC00771-1

Dagje Trier
Als je toevallig in Rheinland-Pfalz bent en ook nog in de buurt van Trier, ga er heen! Trier, Traben-Trarbach en Bernkastel-Kues zitten allemaal best dicht bij elkaar in de buurt en via de Moezel kun je een prachtige toer maken (met auto of fiets).

In Trier kan ik mij wel de hele dag vermaken. Veel musea, bezienswaardigheden, monumenten, winkeltjes en een hele fijne biowinkel met veel glutenvrije spulletjes. Die dag heb ik bij Parkplatz City geparkeerd, vanuit daar kun je heel makkelijk naar het overdekte winkelcentrum en naar de biowinkel “Brommenschenkel / Biogate”. In het centrum van Trier en in het overdekte winkelcentrum City vind je onder andere een DM. Dus als je trek hebt in iets lekkers, kun je daar glutenvrije producten kopen. Daarnaast zit in het centrum ook nog een Rossman, die natuurlijk ook glutenvrije producten verkoopt.

Brommenschenkel / Biogate (Trier)
De biowinkel Brommenschenkel / Biogate heeft twee vestigingen. Ik was bij de vestiging in de Nagelstrasse 4-5 (Trier), maar je hebt ook nog (zag ik later pas op de tas) een vestiging op de Palaststrasse 3 (Trier). Bij de vestiging op de Nagelstrasse heb ik 2 soorten glutenvrije ravioli, beiden vegetarisch, en 3-kleuren fusilini gekocht. Hier volgen enkele impressies van de winkel en de producten die ik heb gekocht!

DSC_0705-1DSC_0697-1 DSC_0702

Naast het standaardassortiment, heeft deze winkel altijd leuke gethematiseerde producten, zoals met Kerst of Pasen. Dus zodoende was er nu speciaal een display geplaatst met glutenvrije Paasproducten!

DSC_0699-1

 

De producten die ik uiteindelijk heb gekocht, zijn de ravioli en biologische pasta. De ravioli koste €2,99 voor 200 gram. Het is best duur, maar ik had ook geen andere prijs verwacht bij glutenvrije producten… Goedkoop en glutenvrij gaan vaak gewoon niet samen!
Naamloos

In het centrum op de Hauptmarkt zit ook nog (30 meter rechts van de McDonalds) een frietkraam waar je glutenvrije friet met glutenvrije mayonaise kunt krijgen. Voor 2 euro (kleine portie) heb je een megagrote portie friet. Het is vast niet de enige plek waar je glutenvrij kunt eten in Trier. Ik zal nog verschillende andere restaurants eens benaderen, maar er is volop keuze. Al met al, was de dag zeker weten geslaagd!

2 reacties op ‘Dagje Trier: cultuur en glutenvrij samen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s